13.1.13

TAULA OBERTA DE TURISME

novembre 24th, 2011 Montse Fernandez No comments El Consell Comarcal de l’Anoia acollirà, el proper 28 de novembre, una nova jornada de treball organitzada per la Taula Oberta de Turisme de l’Anoia amb l’objectiu de crear el Club de Producte d’Anoia Turisme.

La jornada, que és oberta a tots d’agents turístics de la comarca i les agències de viatges, s’estructurarà en tres parts. Primer es presentarà el conveni Anoia Turisme: estructura i Pla d’Actuacions 2012, seguidament es treballarà la formació en desenvolupament de Clubs de Producte a càrrec de Xavier Puig, consultor de Tea-Cegos i finalment es realitzarà la taula de treball per a la creació del Club de Producte d’Anoia Turisme. Durant l’esmorzar es realitzarà una presentació dels productes de l’Anoia que anirà a càrrec d’artesans i elaboradors de l’Anoia.

Tots els agents interessats a participar-hi poden confirmar assistència a través del correu electrònicparticipacio@anoia.cat o del telèfon 93 805 15 85 (àrea de turisme). Les inscripcions son gratuïtes.

Aquesta jornada s’emmarca en la estratègia de la Taula Oberta de Turisme de l’Anoia de crear sinèrgies entre els agents turístics de la comarca per aconseguir marcar unes línies d’actuació conjuntes amb l’objectiu de fer del turisme un dels sectors econòmics motor de l’Anoia.
La Taula Oberta de Turisme és una agrupació voluntària dels agents públics i privats que es dediquen al turisme a la comarca de l’Anoia, sense personalitat jurídica pròpia i, actualment, gestionada des del Consell Comarcal de l’Anoia.



Taula de Qualitat SICTED 2011

novembre 11th, 2011 Paquita Izquierdo No comments
El dimecres dia 9 es va celebrar a la seu del Consorci la Taula de Qaulitat SICTED 2011; la taula formada per representants dels ajuntaments de Calonge de Segarra, Castellfollit del Riubregós, Copons, Prats de Rei, Pujalt, Diputació de Barcelona, Cambra de Comerç de Barcelona, Consell Comarcal de l’Anoia, Associació pel desenvolupament de l’Alta Anoia i Unió de Pagesos, es reuneix anualment amb l’objectiu d’aprovar els informes de les empreses avaluades que participen en el projecte; en aquesta edició tres noves empreses van superar satisfactòriament  l’avaluació i els informes es van ratificar a la Taula. Aquestes empreses són: Cal Grau de la Llavinera, Casa del Vall i l’Observatori de Pujalt. Tanmateix l’aprovació final es realitza al Comité Interdestinos que es celebrarà properament a Madrid.

Per tal de fer una avaluació continuada del projecte, desde el Consorci es va passar una enquesta valorativa a totes les empreses participants del SITED i els resultats d’aquestes es van exposar a la Taula. En aquest sentit el Consorci continúa apostant fermament per la qualitat turística del nostre territori oferint a les empreses que ho desitgin participar activament en el projecte. Abans de finalitzar l’any les empreses hauran de confirmar la seva continuitat així com noves empreses que es vulguin adherir en el projecte.


la nova filosofia de promoció del SICTED que s’està portant a terme, coincideix amb la del Consorci per la Promoció Turística de l’Alta Anoia, des d’on donarem suport a la promoció d’aquestes accions a través de les xarxes socials que gestionem:
Facebook Alta Anoia
Twitter Alta Anoia
Blog Alta Anoia

I les webs: www.altaanoia.info / www.anoiaturisme.cat


Treballant per construir Anoia Turisme

novembre 11th, 2011 Montse Fernandez No comments
Com ja sabeu, des de fa un temps tant el Consell comarcal de l’Anoia com el Consorci per la Promoció turística de l’Alta Anoia, comparteixen explícitament com a objectiu comú, el foment de la diversificació de l’activitat econòmica de la comarca en el marc de cooperació amb els actors públics i privats per tal de generar projectes comarcals de futur, treballant sobretot amb el sector del turisme, per aconseguir la dinamització de l’economia de la comarca.

Tanmateix, l’experiència de la Taula Oberta de Turisme de l’Anoia ha contribuït a compartir i treballar la diagnòsi turística de la nostra comarca, fent visible clarament l’estat actual, les principals necessitats del sector i definir les principals línies de treball a seguir sota una marca comuna; Anoia turisme.

S’ha constatat que el turisme és un sector emergent, amb potencial de crear empreses i ocupació i que pot ser un sector econòmic motor en el nostre territori i que el treball amb aquest sector té sentit abordar-lo des d’una perspectiva supramunicipal, fet que implica un treball important de concertació també amb els municipis de la comarca de manera que per tal d’ordenar racionalment les diverses actuacions es fa necessari millorar la cooperació entre administracions. És necessària una nova visió en la gestió del desenvolupament del turisme a la comarca de l’Anoia, que generi un aprofitament dels recursos òptim i permeti intervencions més estratègiques amb capacitat d’incidir positivament en l’escenari actual.

En aquest sentit, tal i com es va anunciar en l’anterior reunió del Comité Director de la Taula Oberta de Turisme de l’Anoia, Consorci per la promoció turística de l’Alta Anoia i Consell Comarcal de l’Anoia estan treballant en la signatura d’un conveni conjunt per Anoia Turisme així com la redacció del pla de treball 2012. La reunió es va aprofitar per fer la presentació oficial del vicepresident primer de l’Àrea de promoció comarcal i noves tecnologies del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Calpe i la Consellera de turisme i comerç, Maria Josep Aubarell Cruz als assitents.

El proper 28 de novembre es portarà a terme una jornada de treball amb el sector privat i components de la Taula Oberta de turisme per tal de presentar el primer esborrany del que serà el Pla de treball 2012 amb l’objectiu de validar-lo amb els assistents. D’altra banda, es pretén iniciar el treball de creació del Club de producte d’Anoia turisme mitjançant el qual es determinarà el funcionament intern d’aquest vers la creació i comercialització de productes i serveis turístics de la comarca (3 objectius prioritaris del Pla de treball 2012).