2.11.11

La Sostenibilitat en el Celler


En aquesta jornada es presentarà la guia sobre l’aplicació de les millors tècniques disponibles en l’elaboració del vi i el cava, editada recentment pel Departament de Territori i Sostenibilitat en col·laboració amb l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). A través de l’explicació es podran conèixer les diferents oportunitats de millorar el procés d’elaboració del vi i el cava per tal de reduir el seu impacte sobre el medi ambient.
Programa: 
17:45 – 18:00 Presentació i lliurament de documentació.
Assumpta Farran i Poca, Directora general de Qualitat Ambiental. Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat. Departament de Territori i Sostenibilitat.
18:00 – 18:40 Presentació del document: Les bones pràctiques mediambientals en el celler i les millors tècniques disponibles.
Albert Avellaneda, Direcció general de Qualitat Ambiental. DTS.
Joana Viñas,Llicenciada en Biologia i Enologia.
18:40 – 19:10 La traçabilitat medioambiental en el celler com a base de la política de sostenibilitat i de l’avaluació de les petjades de carboni i de l’aigua.
Santiago Minguez, INCAVI.
19:10 – 20:30 Taula rodona: Autocontrols i auditories internes sectorials.
Maria del Mar Torres, Gerent de l’Institut del Cava.
Xavier Farré, Director de Viticultura de Codorniu i President del CR Costers del Segre.
Josep Maria Albet i Noya, President del Grup de Vins Ecològics de l’ Associació Vinícola Catalana.
Santiago Mínguez, INCAVI.
Maria José Sarrias, Cap del Servei de Qualificació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Modera: Jordi Bort, Director general de l’INCAVI.
20:30 Conclusions
Direcció General de Qualitat Ambiental. Departament de Territori i Sostenibilitat
Institut del Cava
Associació Vinícola Catalana
Consell Regulador de la Denominació d’Origen Costers del Segre
Associació Catalana d’Enòlegs
Oficina Comarcal del DAAM Alt Penedès
Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments. UAB
Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària
Pla Anual de Transferència de Tecnologia del DAAM

Més: http://www20.gencat.cat