8.6.13

El Pop, peixateria Km0 a Vilanova i la Geltrú


La peixateria està totalment enfocada al producte de proximitat, anomenat Km 0* que és saludable i molt assequible, i pot ajudar a donar sortida a espècies que, d’altra banda, són llençades i desaprofitades per tones a la llotja.

El peix arriba a la botiga cada tarda, directament de la barca, poques hores després de ser pescat.

La oferta del Pop és complementa amb peix d’altres companys artesans de Vilanova, garantint així que més del 90% del peix que ofereixen és de proximitat, amb les màximes garanties de frescor i qualitat.

A la peixateria, per tant, el públic no trobarà peixos com la tilàpia, la perca del Nil, la panga, i d’altres espècies invasores que estan fent malbé els seus ecosistemes i les economies locals, i que hi ha articles que denuncien la manca de transparència de la seva comercialització. Estadístiques reals diuen que més del 80% del peix que es consumeix a Catalunya prové d’altres països, desplaçant el producte local.

Quins avantatges té el peix Km 0?

*El concepte Km 0 fa referència a la distància que recorren els aliments des del lloc de producció fins que arriben al consumidor i es tracta d'una dimensió utilitzada en l'estudi de l’impacte ambiental o empremta ecològica dels aliments. A més, és un dels preceptes al voltant dels quals gira la filosofia Slow Food, associació fundada a Itàlia i formada per més de 100.000 (com ells mateixos és defineixen) “ecogastrò noms”. ( http://www.slowfood.es/ )

Consumint peix local:

- No hi ha grans despeses de transport ni emissions de CO2.
- Ajuda no només a la supervivència del Sector Pesquer, sinó també a la nostra cultura i tradició, lligades als nostres hàbits alimentaris.
- Ajuda al nostre entorn.
- El consumidor sap d’on ve el peix que consumeix: El peix de la nostra costa és un producte únic, de gran qualitat.
- L’anomenat “peix sense preu” (concepte creat a la comarca del Garraf ) a més de ser bo.

EL POP
Pl. Enric C. Ricart, 3 (davant del mercat central)
Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 810 56 79

Font: http://agnesmacrobiotica.blogspot.com.es/2011/06/el-pop-peixateria-km0-vilanova-i-la.html 

Facebook: https://www.facebook.com/ELPOPpeixateriaKm0 

Notícies:
06/02/13 La Peixateria El Pop Km0 ofereix una degustació especial dissabte de carnaval al migdia 


(Cliqueu imatge per veure PDF)